ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑ

Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Έμφαση στην ποιότητα

Διδάσκονται από ειδικευμένους εκπαιδευτικούς, εγκεκριμένους από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και προσαρμοσμένους στις ανάγκες των προσφύγων.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Οι μαθητές μας προέρχονται από περισσότερες από 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, και μιλούν πολλές γλώσσες. Ακόμα ισχυρίζονται ότι τα αγγλικά είναι τα πιο δύσκολα.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Οι μαθητές μας στα μαθήματα Ελληνικών και Αγγλικών ήταν οι πρώτοι στην περιοχή μας (Ήπειρος) που πέρασαν με επιτυχία πιστοποιημένες εξετάσεις γλωσσομάθειας!

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ;

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους υποστήριξη! Είστε εξειδικευμένος εκπαιδευτής; Έχετε χρόνο να βοηθήσετε εξ αποστάσεως; Θα θέλαμε πολύ να σας ακούσουμε! Επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] ή βοηθήστε μας να συνεχίσουμε το έργο μας με δωρεές.

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΓΓΛΙΚΉΣ ΓΛΏΣΣΑΣ

Το πρόγραμμα αγγλικής γλώσσας προσφέρεται καθημερινά σε δύο χώρους προσφύγων στην Ήπειρο: Αγία Ελένη και στον καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά. Οι μαθητές μας είναι ηλικίας 15+ και προέρχονται από περισσότερες από 10 διαφορετικές χώρες.

 

Οι αίθουσες διδασκαλίας μας είναι χώροι που επιτρέπουν στους πρόσφυγες να ανακτήσουν την ενεργητικότητά τους και να εμπλακούν ξανά στη μάθηση. Με την ποιότητα στο προσκήνιο, τα μαθήματα διδάσκονται από εξειδικευμένους εθελοντές καθηγητές που ακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών Cambridge Empower, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μαθητών μας.

 

Για ορισμένους μαθητές τα μαθήματά μας είναι η πρώτη εκπαιδευτική ευκαιρία που είχαν. Ενώ η πλειονότητα μαθαίνει βασικές δεξιότητες αλφαβητισμού, προσφέρουμε στους πιο προχωρημένους μαθητές την ευκαιρία να προετοιμαστούν για ένα αναγνωρισμένο γλωσσικό τεστ, όταν είναι έτοιμοι. Το πιστοποιητικό που θα λάβουν είναι ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα για την κοινωνικοοικονομική ένταξη στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν. τα γλωσσικά μας προγράμματα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη μιας επείγουσας δεξιότητας στους πρόσφυγες – την ικανότητα επικοινωνίας σε μια ευρωπαϊκή γλώσσα!

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΓΛΏΣΣΑΣ

Παρόμοια με το πρόγραμμά μας για τα Αγγλικά, το πρόγραμμα, το πρόγραμμα και η προσέγγισή μας για την ελληνική γλώσσα λαμβάνουν υπόψη τις μοναδικές ανάγκες των προσφύγων μαθητών, για τους οποίους η εκμάθηση μιας γλώσσας αποτελεί επείγουσα δεξιότητα ζωής. Οι πρόσφυγες πρέπει να αναπτύξουν την ικανότητα να επικοινωνούν σε μια ευρωπαϊκή γλώσσα, και με την πλειονότητα όσων βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα να πρέπει να ζητήσουν άσυλο εδώ, η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την ενσωμάτωση.

Παρέχουμε μαθήματα για ενήλικες μαθητές (ηλικίας 15+ ετών), τα οποία παραδίδονται από εξειδικευμένους καθηγητές ελληνικής γλώσσας και ειδικά σχεδιασμένους διδακτικούς πόρους που αναπτύχθηκαν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και να βοηθήσει τους ανθρώπους να επικοινωνούν στην καθημερινή τους ζωή στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τις αναγνωρισμένες εξετάσεις γλώσσας του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας.