Σχετικά με εμάς
Ο Second Tree είναι ένας μη-κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε απο μια ομάδα ανεξάρτητων εθελοντων οι οποιοι δούλεψαν στον καταύλισμό των προσφύγων του Κατσικά, στα Ιωάννινα το 2016.

Ο Second Tree ιδρύθηκε για να εκφράσει,να περιθάλψει και να υπερασπιστεί τις αξίες της αλληλεγγύης και του διαπολιτισμικού διαλόγου.

«Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψεις ένα δέντρο ήταν πριν είκοσι χρόνια. Η δεύτερη καλύτερη είναι τώρα.»

Το όνομα του οργανισμού είναι εμπενευσμένο απο το ρήτο. Πιστεύουμε οτι πότε δεν ειναι αργά να αναλάβουμε δράση για μια θετική αλλαγή στον κόσμο. Προσφέρουμε δεύτερες ευκαιρίες σε αυτόυς που τις έχουν ανάγκη.


Το όραμα μας

Στοχεύουμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας που προσφέρει θεμελιώδη δικαιώματα, ισότιμη πρόσβαση σε πόρους και υπηρεσίες και ένα υγιεινό περιβάλλον σε όλους. Μια κοινωνία όπου όλοι έχουν τα εργαλεια για να προοδεύσουν στη ζωή τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.
Τι κάνουμε

Προωθούμε την κοινωνική ένταξη και τον διαπολιτισμικό διάλογο

Υποστηρίζουμε κοινότητες σε κίνδυνο και συνηγορούμε για τα δικαιώματα τους

Ενδυναμώνουμε
τα άτομα
μέσω της εκπαίδευσης

Δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή των Ιωαννίνων, στην Ελλάδα,όπου στηρίζουμε κοινότητες προσφύγων μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων ένταξης.
Προωθώντας την ένταξη
Το Refugee Twining Programme συνδέει έλληνες και πρόσφυγες για το χτίσιμο μιας δυνατής και ανοιχτής κοινωνίας.

Ταιριάζουμε οικογένειες προσφύγων με ντόπιους με σκοπό την δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων με θετικό αντίκτυπο στις ζωές και των δύο. Το πρόγραμμα βοηθάει στους νεοερχόμενους να προσαρμοστούν γρηγορότερα στο νέο περιβάλλον και δίνει τη δυνατότητα στους έλληνες να συνεισφέρουν σε μια πιο φιλόξενη κοινωνία.

Ο ρόλος της τοπικής κοινωνίας ειναι ζωτικός ώστε οι πρόσφυγες να χτίσουν εκ νέου τις ζωές τους στη Ελλάδα. Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα ή για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας. info@secondtree.org
Ενδυναμώνοντας τα άτομα
Η έλλεψη εκπαίδευσης είναι μια απο τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της μετακίνησης των πληθυσμών. Εξαιτίας του πολέμου πολλά παιδια των προσφύγων δεν έχουν παρακολουθήσει μαθήματα σε σχολείο. Πολλοί ενήλικες αναγκάστηκαν να αφήσουν το πανεπιστήμιο για να καταφύγουν σε άλλες χώρες για ασφάλεια.

Σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προσφέρaμε ανεπίσημα μαθήματα αγγλικών σε παιδια ώστε να προσαρμοστούν καλύτερα στο μελλόντικό τους σχολείο.

Ακόμα έχουμε αρχίσει ενα ανεπίσημο πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικών σε ενήλικες και εφήβους ώστε να διασφαλίσουμε οτι θα εξοπλιστούν κατάλληλα για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους στην Ευρώπη.
Αντιμετωπίζοντας σημαντικές ανάγκες
Το μακρύ ταξίδι και οι δύσκολοι μήνες στις δυσχερείς συνθήκες του καταυλισμού στον Κατσικά, δημιούργησαν πολλά προβλήματα υγείας στους πρόσφυγες. Πολλόι δεν μπορούσαν να καταναλώσουν στερεά τροφή και πολλοί χρειάζονταν γυαλιά οράσεως.

Aυτή τη στιγμή τρέχουμε δύο πιλοτικά προγράμματα οδοντιατρικής και οφθαλμολογικής περίθαλψης που έχουν καλύψεις τις ανάγκες σε πάνω απο 200 ατόμα.
Donating Smiles
Donating Smiles
Πραγματοποιούμε επισκέψεις στον οδοντίατρο και καλύπτουμε όλα τα έξοδα για μεταφορά, επίσκέψεις, εγχειρήσεις και εμφυτεύματα.
Looking Forward
Looking Forward
Πραγματοποιούμε επισκέψεις στον οφθαλμίατρο και καλύπτουμε όλα τα έξοδα για μεταφορά, επισκέψεις, γυαλια και φακούς οράσεως.
Ακόμα σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς παρέχουμε σχολικά και είδη υγιεινής ώστε παιδια και ενήλικες να ζούν σε ένα υγιές και αξιοπρεπές περιβάλλον.
Πάρε μέρος
Γίνε εθελοντής μαζί μας
Η υποστήριξη σου μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Το γνωρίζουμε απο πρώτο χέρι καθώς όλο μας το προσωπικό ήταν εθελοντές πριν ξεκινήσουν αυτό το εγχείρημα. Ο δεσμός που μοιραζόμαστε με τα άτομα που στηρίζουμε ειναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τη δουλεια μας.

Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε για καταρτισμένους δασκάλους της αγγλικής γλώσσας να συμβάλλουν στην υλοποίηση των προγραμμάτων μας. Αν ψάχνεις για μια ευκαιρία να συνεισφέρεις στις δραστηριότητες μας, επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. volunteers@secondtree.org
Δωρεές
Η υποστήριξη σου ειναι σημαντική για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες μας. Βοήθησέ μας να προσφέρουμε ιατρική περίθαλψη σε περισσότερα άτομα, να συνεχίσουμε τα προγράμματα ανεπίσημης εκπαίδευσης και να ξεκινήσουμε νέα προγράμματα ένταξης.

Με τη δωρεά σου φυτεύεις μια δεύτερη ευκαιρία για κάποιον.
Second Tree 
IBAN: GR3001713010006301141985681
BIC: PIRBGRAA
Piraeus Bank, Dagkli 9 & Korai 45444 Ioannina
Επικοινωνήστε μαζί μας
Για εθελοντισμό
volunteers@secondtree.org
Για δωρεές
donations@secondtree.org
Για μέσα ενημέρωσης
press@secondtree.org
Σχετικά για προγράμματα και συνεργασίες
administration@secondtree.org
Για πληροφορίες
info@secondtree.orgΚαμία εικόνα σε αυτή την ιστοσελίδα δεν έχει δημοσιευθεί χωρίς την επίσημη συναίνεση των αντικειμένων που απεικονίζονται ή των νόμιμων κηδεμόνων τους.
Cookie policy

SECOND TREE ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΦΜ 997064123 ΑΡΙΘΜΟΣ Γ.Ε.ΜΗ. 141106104000 - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΩΤΙΚΩΝ 9 ΤΚ 54627 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ